Četvrtak 29.09.2016.
15:40
Tanjug

Duraković zavapio: Dodik nišani Srebrenicu, moramo je odbraniti!

youtube.com/ALFA VIJESTI Vijesti
Uplašio se da će da izgubi fotelju: Ćamil Duraković

Duraković, koji je zajednički kandidat probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice poručuje da izbori u Srebrenici nisu "obično biranje ovog ili onog načelnika“ te da ove godine za izbor načelnika odlučujući može biti svaki glas.

- Nema ovde mesta za vaganje, lične sujete, niti za lenjost. Srebrenica se, kao svake godine kada su izbori nalazi "na nišanu“ Milorada Dodika, tako da moramo složno i solidarno stati u njenu odbranu. Budućnost nas i naše dece je u našim i samo našim rukama - naglasio je Duraković u izjavi za Fenu.

Duraković strahuje da bi mogao da izgubi ove izbore, jer su se srpske stranke saglasile oko jedinstvenog kandidata načelnika Srebrenice iz reda srpskog naroda. Smatra da je Srebrenica "trn u oku“ svim neprijateljima Bosne i Hercegovine i kao takva, kaže, mora da opstane te da "kroz Srebrenicu odlučujemo o budućnosti cele države".

Duraković tvrdi da je Srebrenica ponovo kao neka vrsta enklave, jedina sa bošnjačkim načelnikom i bošnjačkom većinom u lokalnom parlamentu.

- Koliko god se Milorad Dodik trudio da nas podeli, mi smo više puta pokazali da znamo da govorimo jednim glasom - rekao je Duraković.

Smatra da je važno da su na čelu opštine sposobni ljudi, a ne, kako je rekao, Srbi i Bošnjaci.

- Takva Srebrenica, kaže, treba ne samo Srebrenčanima već svim Bosancima i Hercegovcima - rekao je Duraković, uz napomenu da se nada da će izbori u Srebrenici roći bez incidenata.

- Moram biti iskren, kad su brojevi u pitanju, ishod izbora je poprilično neizvestan. Prema centralnom biračkom spisku, glasača srpske nacionalnosti ima u Srebrenici 1.700 više. Ovo naravno ne znači da će pobediti Mladen Grujičić, jer vidim na terenu, a dokazuju to i rezultati izbora 2012. godine, da glasanje u našoj opštini ne ide uvek po nacionalnim torovima - rekao je Duraković.

Tvrdi da je dosad bilo puno manipulacija s biračkim spiskovima te da se za glasanje prijavio ogroman broj birača iz Srbije. Mišljenja je da će biti dosta glasanja na nepotvrđenim listićima, tako da ne isključuje i pokušaje izborne krađe.

- Veliki posao čeka biračke odbore. Ja i moj izborni štab ćemo pažljivo posmatrati situaciju i trudit ćemo se da na vrijeme upozoravamo na eventualne nepravilnosti - dodaje Duraković.

2024 © - Vesti online