Četvrtak 29.09.2016.
08:44
alo.rs

Vehabije spremne da ubiju Dodika?!

Tanjug
I sam svestan opasnosti, poručio da neće u Sarajevo: Milorad Dodik

Naime, kako tvrde izvori lista "Alo!" iz bezbednosnih službi RS, grupa vehabija koja ima bazu u džamiji kralja Fahda, udaljenoj samo nekoliko stotina metara od zgrade Tužilaštva, sprema se da napadne Dodika i vrlo je moguće da bi mogao proći upravo kao bivši libijski predsednik Gadafi, koga je razularena gomila linčovala.

Naši izvori podsećaju da je ovakav crni scenario umalo izbegnut prilikom prošlogodišnje posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Srebrenici, kada je grupa ekstremista uz povike "Alahu akbar" pokušala da ubije Vučića kamenjem. Kolika je njihova snaga najbolje govori to što za ovaj pokušaj atentata do sada niko nije odgovarao.

- Postoji mnogo razloga zbog kojih bi Dodik bio u mnogo težoj situaciji nego Vučić i imao bi daleko manje šanse da preživi ovakav napad. Džamija se zvanično nalazi na teritoriji Sadudijske Arabije, koja je bila finansijer njene gradnje, i niko od bezbednosnih struktura u BiH tu nema pristup. Možemo samo pretpostaviti kakvo bi sve oružje teroristi mogli u njoj da sakriju. Zato je Dodik ispravno procenio da ne treba da ide na saslušanje u Tužilaštvo BiH - tvrdi izvor.

Ova saznanja potvrđuje i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević, koji je još jednom ponovio da predsednik RS ni u kom slučaju ne sme otići u Sarajevo u Tužilaštvo, jer se odatle, kako tvrdi, živ ne bi vratio.

- Da, tačno je da se na 500 metara od Tužilaštva, u koje pozivaju Dodika, nalazi radikalna džamija kralja Fahda, kojom upravlja ratni komandant, a koja je leglo ekstremista i mudžahedina. Hodže i imami koji žive u njoj javno pozivaju na Dodikovo ubistvo, na likvidaciju i uklanjanje Dodika, koji je za njih toliko omražen i koga doživljavaju kao nekakvu kombinaciju Mladića i Karadžića. Toj džamiji Dodik ne sme prići, jer se ne bi ni sekundu premišljali da li da ga ubiju. A ta džamija je potpuno van domašaja Ustava BiH i bezbednosnog sistema, jer predstavlja teritoriju Saudijske Arabije, u nju i oko nje naše službe ne bi mogle prići - kaže Galijašević.

On ponavlja da je i generalno Sarajevo postalo "islamistička jazbina" u kojoj slobodno deluju džihadisti.

- Reč je o islamističkim kampovima, naseljima izvan uticaja BiH države, koje islamska zajednica u BiH naziva "paradžematima": Zaklopača, naselje u blizini aerodroma oko ulice Hajrudina Šabanije, Briješće brdo, Briješće brdo dva, Dobroševići, Bare kod Stupa, Kasindolska ulica, Zaulice... - kaže Galijašević, uz napomenu da se u svim obaveštajnim i bezbednosnim informacijama službi koje se bave borbom protiv terorizma može jasno utvrditi da islamisti, vehabije i teroristi smatraju da je Dodik i kao politički lider i kao predsednik Srpske najveća prepreka za uspostavljanje islamskog društva u BiH.

On navodi da je Izetbegović, koji ne skriva svoj animozitet prema Dodiku i koji mu je čak poručio da će završiti kao Gadafi, osoba povezana sa radikalnim islamistima, mudžahedinima i Muslimanskim bratstvom.

Inače, predsednik RS Milorad Dodik ponovio je da će se odazvati pozivu i da je spreman da da izjavu Tužilaštvu BiH, ali u nekoj od pravosudnih institucija Srpske.

2023 © - Vesti online