Utorak 27.09.2016.
21:23
espreso.rs

VIDEO: Ovo je Arkanov poslednji intervju

youtube.com/radovan džeko
Željko Ražnatović Arkan na svom poslednjem intervjuu

Intervju je napravljen u jednom luksuznom beogradskom hotelu, a pored njega su bili prisutni i njegova tadašnja svastika Lidija Ocokoljić, supruga Ceca, i nekoliko telohranitelja.

Tokom razgovora, novinar je pokušao da optuži Ražnatovića za brojna ubistva i druge zločine. Međutim, Arkan je većinu optužbi odbacio, a za počinjena ubistva je tvrdio da ih je počinio u poštenoj borbi.

Pred samo emitovanje, Arkan je najavljen kao ratni zločinac i bivši pljačkaša+ banaka, koji je vođa paravojne formacije koja je direktno odgovorna za neke od najgorih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

- U mojoj vojsci je bilo zabranjeno koristiti nož. Poštena borba je kao lov. Mi nismo kasapini - izjavio je Ražnatović.

U Vukovaru kada ste hladnokrvno ubili pacijente u bolnici?
- Ja sam vam već rekao da nisam bio tamo, to nije bila moja zona odgovornosti. Nemoguće je da me je neko tamo video. Moja odgovornost je bila do reke Vuke. Dalji prostor nije bila moja odgovornost. To nije Vukovar, već reka Vuka. To vi tvrdite, to Hrvati tvrde...

Šta je sa strašnim zločinima nad civilima u Prijedoru i Banjaluci?
- Kada sam ja došao tamo, nije bilo logora. Predstavljate kao da sam se borio protiv žena i dece, a ja kažem da to nije istina. Moje jedinice su se borile u prvim redovima protiv muslimanskih i hrvatskih snaga, licem u lice. Bilo je prekasno kada sam otišao tamo, nije bilo logora, nije bilo ničega. 

Da li se osećate bezbednim u Srbiji? Da li strahujete da neko iz zapadnih službi može da vas uhapsi? Da specijalni snage NATO-a mogu da upadnu i da vas uhapse?
- Nije me briga. Ni za specijalne snage, niti za običnu vojsku.

Ne možete da napustite Srbiju? Čim kročite van zemlje, uhapsiće vas ili ubiti?
- Mogu da idem gde hoću. Zavisi od mene. Imam 47 godina, i ne plašim se. Živim svaki dan kao lav. Ne plašim se smrti, ja sam heroj u ovoj zemlji. Volim svoju zemlju, a ljudi mene vole. Dosta metaka je prošlo pored mene. Ne plašim se smrti. Ja sam heroj u ovoj zemlji.

Da li ste nevini ili krivi?
- Nisam kriv nizašta. Ja sam srpski patriota. Volim svoj narod i on voli mene, i zato sam ja ratni zločinac.

2024 © - Vesti online