Utorak 27.09.2016.
18:03
Tanjug

Marković poručio Legiji: Lagao si i izgubio čast!

Tanjug
Otkriva ubice Slavka Ćuruvije: Milorad Ulemek Legija

Marković, koji je prvooptuženi za ubistvo Ćuruvije, negirao je Ulemkove navode, tvrdeći da nekadašnji komadant JSO ne govori istinu. Izlažući detaljno primedbe na Ulemekov iskaz, Marković je naglasio da sastanka u njeogovoj kancelariji, koji je Ulemek opisao u svedočenju, nikada nije ni bilo.

Bivši šef DB-a je napomenuo da ovo nije prvi put da je Ulemek nudi svoje usluge vlasti i da ga ona koristi.

A na Ulemekovo objašenje da je rešio da priča da bi povratio oduzetu čast, Marković je naveo:

- Moram da mu poručim da čast niko ne može da mu oduzme, može samo da je izgubi, što se upravo dogodilo.

Primedbe na Ulemekov iskaz dali su i ostali optuženi i njihovi avdokati, a suđenje će biti nastavljeno svedočenjem nekadašnjeg pripadnika "Zemunskog klana" Miloša Simovića.

Ulemek je u jučerašnjem svedočenju rekao da nema neposrednja saznanja o ubistvu novinara osim onoga što je saznao iz razgovora sa tadašnjim načelnikom DB-a prvooptuženim u postupku za ubistvo Ćuruvije - Radomirom Markovićem u njegovoj kancelariji.

Ulemek je ispričao da je Marković u tom razogovoru Romića i Kuraka nazvao "Radonjinim ljudima koji su ubili Ćuruviju".

Navodeći da mu je prećeno zbog svedočenja protiv DB-ovaca, Ulemek je u više navrata je odbio da kaže ko mu je, gde i kada uputio pretnje, navodeći da će to sam da reši.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji šef DB-a Radomir Marković, šef beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, pripadnici tog centra Ratko Romić i Milan Kurak - koji se tereti da je neposredni izvršilac ubistva. Radonjić i Romić se nalaze u pritvoru od hapšenja u januaru 2014. godine.

Marković u zatvoru služi kaznu od 40 godina zatvora, a Kurak je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radonjić i Marković se terete za podstekavanje na teško ubistvo, a Romić i Kurak za teško ubistvo, a svima im preti kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Prema optužnici, Ćuruviju je 11. aprila 1999. godine ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić koji je drškom pištolja udario Ćuruvijinu prijateljicu Branku Prpu u glavu.

2024 © - Vesti online