Utorak 27.09.2016.
12:00
Vesti - Foto: NVO Solidarnost za Kosovo

Višestruka korist za ugrožene porodice

NVO Solidarnost za Kosovo
Vladika Teodosije i Arno Gujon

Jedan deo proizvodnje će se, takođe, plasirati na tržište kako bi se finansiralo 11 novootvorenih radnih mesta koje ovaj projekat donosi.

"Jednim udarcem ubijamo dve muve. Obezbeđivanjem hrane za Narodne kuhinje pomažemo najugroženijim porodicama na Kosovu i Metohiji, a otvaranjem novih radnih mesta omogućavamo domaćinima da žive od svog rada. Bitno je da se realizuju humanitarni projekti koji su samoisplativi i sami sebe izdržavaju, baš kao što očekujemo od ovog pogona", kaže Arno Gujon, osnivač i direktor humanitarne organizacije Solidarnost za Kosovo.

U saradnji sa dobrotvornom organizacijom Eparhije raško-prizrenske "Majka Devet Jugovića", francuski humanitarci omogućili su prethodnih godina izgradnju tri farme kod Novog Brda, jedne mlekare u Prekovcu, i postavljanje više plastenika na drugim mestima. Svi ti projekti su sada samoodrživi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online