Ponedeljak 26.09.2016.
01:30
Vestionline

Ova biljka sprečava rast ćelija raka i štiti od ove smrtonosne bolesti

commons.wikimedia.org/Frank C. Muller
Đumbir je izuzetno korisna biljka

Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspešno uništava ćelije raka i to bez ikakvih propratnih toksičnih efekata. Studije koje su takođe sprovedene na pacovima pokazuju kako đumbir uspešno zaustavlja rast i progresiju ćelija raka prostate za 56 odsto. 

Zanimljivo je da đumbir pomaže u lečenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, pankreasa, debelog creva, dojke i kože. 

Đumbir - hiljadama godina uspešno leči 

Iako nije lepa naizgled i time na prvi pogled ne uliva poverenje u konzumaciju, ova biljka se koristi već hiljadama godina zbog svojih lekovitih svojstava. Đumbir potiče iz Kine i rastom podseća na trsku, a može da poraste više od 1 metra u visinu sa kopljastim lišćem. Izvitopereni podanak kojeg kupujemo u trgovini je oštrog i prodornog ukusa. Jedan je od omiljenih začina u azijskoj kuhinji, a najviše se troši u Indiji. Od davnina je poznat i na Bliskom istoku i južnoj Evropi gde se koristio takođe kao začin i lek. 

Osim što je izvanredna pomoć kod gripa i što vam daje mogućnost da ozdravite jeftinije i mnogo zdravije od konvencionalnog lečenja antibioticima, đumbir leči čitav niz bolesti:

ublažava simptome kod artritisa (za smanjenje bola kod mišićnih i koštanih problema), jača imunitet, pomaže kod mučnine, hemoroida, grčeva, migrena (glavobolje), kašlja, proliva (generalno pomaže kod probavnih smetnji), gasova, podrigivanja, opstipacije, spore cirkulacije (poboljšava cirkulaciju i sprečava nastajanje krvnih ugrušaka, srčanih problema, menstrualnih grčeva, pomaže kao oblog kod otoka, snižava šećer, holesterol, sprečava rast ćelija raka, izbacuje toksine iz organizma, ima antibakterijsko, antifugicidno i antivirusno delovanje, smanjuje rizik od nastanka dijabetesa i pomaže u njegovom lečenju. 

Sprečava rast ćelija raka 

Mnoge studije su pokazale kako đumbir uspešno uništava ćelije raka i to bez ikakvih propratnih toksičnih efekata. Zanimljivo je da đumbir pomaže u lečenju nekih od najtežih oblika raka kao što je rak pluća, prostate, jajnika, pankreasa, debelog creva, dojke i kože. 

Upozorenja: 

Đumbir ne bi trebalo da se koristi u trudnoći (u malim dozama je dobar za ublažavanje trudničke mučnine), krvarenja (đumbir pojačava krvarenje) i visokog pritiska (ako koristite lekove za pritisak jer đumbir snižava pritisak).

2024 © - Vesti online