Petak 23.09.2016.
15:57
rs.sputniknews.com

Putin poručio: Nije trebalo razbijati SSSR

Reuters
Žali za SSSR-om: Vladimri Putin

- Znate moj stav o Sovjetskom savezu. Nije bilo potrebno to raditi. Mogao se demokratski transformisati. Međutim, želim da skrenem pažnju na to da se na čelu naše bivše domovine, SSSR, nalazila Komunistička partija. Ne neka druga, koja je promovisala nacionalizam ili neke druge destruktivne ideje, koje su pogubne za svaku državu - naglasio je Putin na sastanku sa rukovodiocima političkih partija u Kremlju. 

Za predsednika Državne dume Vladimir Putin je predložio Vjačeslava Volodina, prvog zamenika šefa administracije predsednika Rusije. 

- Smatram da on zna šta je skupštinski posao. Sam je bio poslanik dugo i, pošto je bio u administraciji predsednika, održavao je direktni kontakt sa poslaničkim korpusom, sa liderima partija, partijama, to je ulazilo u krug njegovih profesionalnih obaveza. Nadam se da će mu sve to pomoći da radi i unutar Donjeg doma Parlamenta, ako ga, naravno, poslanici izaberu - rekao je šef ruske države na sastanku sa liderima parlamentarnih partija. 

Volodin će na tom mestu zameniti Sergeja Nariškina, koga je Putin imenovao za direktora ruske spoljne obaveštajne službe SVR.

2024 © - Vesti online