Petak 23.09.2016.
15:40
Tanjug

Lalatović: Branićemo se samo ako nas Zvezda natera na to

Tanjug
Trener Vojvodine Nenad Lalatović

- Za ovaj meč nije potrebna neka specijalna priprema. To je derbi kola, u kojem se sastaju prvi i drugi. O Crvenoj zvezdi nema potrebe da trošim reči, to je naš najveći klub, ali isto tako, veliki klub smo i mi. Imaju sjajan tim, sa sjajnim igračima i sjajnim trenerom Božovićem - rekao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, Zvezda je blagi favorit, pre svega zbog domaćeg terena.

- Igraju na "Marakani", pred svojom publikom, pa iako smo mi prvi, zbog domaćeg terena su oni blagi favoriti. Međutim, naš cilj se zna, idemo da se nadigravamo sa njima i odigramo što bolje, odnosno da se u Novi Sad vratimo neporaženi. Na taj način bismo ostali na prvoj poziciji, što bi za nas bilo sjajno.

Lalatović ne krije da Zvezda ima posebno mesto u njegovom srcu. Tu je stasao kao igrač, bio kapiten, osvojio četiri trofeja, radio i kao trener, pa bi mu topao doček od navijača, koji se očekuje, izuzetno prijao.

- Ako bi se tako nešto desilo, sigurno bi mi prijalo, iako ne razmišljam o tome. Razmišljam samo o utakmici i tome kako da Vojvodina odigra što bolje.

Prema njegovim rečima, Vojvodina sigurno neće igrati "bunker", osim ukoliko ih Zvezda ne natera na to.

- Povući ćemo se samo ukoliko Crvena zvezda bude toliko dobra, pa nas bude primorala na to. Zvezda igra na svom terenu i ima mnogo veći pritisak za osvajanje prvog mesta. Ako pogledamo 20 godina unazad, na prvom mestu su se smenjivali samo Zvezda i Partizan, tako da mi nemamo pritisak kakav imaju oni. Sa druge strane, želimo da ostanemo na prvom mestu što je duže moguće. Ako nekim slučajem, ne daj Bože, budemo drugi, za nas to neće biti smak sveta, ali za njih hoće - zaključio je Lalatović.

Derbi 10. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine igra se u nedelju od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić".

2024 © - Vesti online