Petak 23.09.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: A. Čukić

Uz stipendiju sve je lakše

A. Čukić
Prilozi uskoro u rukama đaka iz Orahovca

Samim tim, narednih dana ćemo obradovati braću Timoteja i Nikolu Matića, Kristinu Baljošević i Jovanu Antić, koji će dobiti po 150 dolara.

- Još jednom od srca hvala tim divnim ljudima koji sa tolike daljine pomažu našu decu, olakšavaju i ulepšavaju njihovo školovanje. I nama je velika čast i zadovoljstvo da u tome bar na neki način učestvujemo. Ove stipendije su od velikog značaja našim đacima, jer će se svaki put kada sednu u školsku klupu, setiti dobrih ljudi i znaće da su za njihovu sreću i pristojan život uložili sebe i godine mukotrpnog rada - poručila je profesorka srpskog jezika Olivera Radić.

Podsećanja radi, u toku leta njihovi profesori su uputili molbu ljudima dobre volje da pomognu i šalju mesečne stipendije za đake njihove škole, naglasivši i da će se time pomoći i sam opstanak jedine srednje škole u ovom delu Metohije, u kojoj se nastava izvodi na srpskom jeziku. Kako naglašavaju, prihvatili su taj blagoslov i obavezu da budu tu na njihovoj zemlji i da čuvaju školu, osnovanu pre više od pola veka, ali da bez podrške ne mogu. Razumeli su to i naši plemeniti čitaoci širom sveta, pa otuda i njihove svesrdne pomoći, koja je mnogim đacima, ali i njihovim roditeljima, donela ogromnu radost i olakšanje, a isto tako i opstanak na vekovnom ognjištu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online