Sreda 21.09.2016.
20:59
Vestionline

"Govor Kerija je bedan šou bez činjenica"

Reuters
Zaharova oobjasnila neke stvari

- Nastup američke delegacije, koji je pripremljen za državnog sekretara, bio je šou, šou za milione ljudi, a prvenstveno za mas-medije. Šou je bio loš, zato što je bedan, jeftin i bez činjenica - rekla je Zaharova za televiziju "Rusija 24“.

Ona je dodala da SAD ceo svet dovode u zabludu. Keri je tokom zasedanja Saveta bezbednosti UN faktički optužio Rusiju za dezinformisanje međunarodne zajednice. On je rekao da sirijske vlasti podrivaju mirovni proces time što nastavljaju "nasumično bombardovanje civilnih ciljeva i opozicije“.

Podela opozicije od terorista predstavlja jedini način da se proces rešavanja krize u Siriji pomeri sa mrtve tačke, dodala je Zaharova.

- Recept je jednostavan: podela opozicije koja nije položila oružje i nastavlja ratna dejstva od terorista. To je jedini način da se sve to pomeri sa mrtve tačke - istakla je Zaharova.

- Najvažnije je da se razdvoji opozicija. Pošto SAD insistiraju da su oni dobri momci i da nisu teroristi, onda treba da ih razdvoje - rekla je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

2024 © - Vesti online