Četvrtak 22.09.2016.
01:00
D. D. - Vesti

Vučić ustuknuo pred Klintonom

Tanjug/AP
Pohvaljen: Aleksandar Vučić između Bila Klintona i Ćamila Durakovića

- Srbija ne priziva i ne želi sukobe, ali ima obavezu da zaštiti svoj narod. RS ne može da bude pregažena i izbrisana kako Halilović i još neki možda priželjkuju - poručio je Vučić preko srpskih medija.

Na panelu o Srebrenici, pred bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom, koji je napao i Vojsku RS i SRJ, srpski premijer nastupio je sasvim drugačije.

On je poručio da su Srbi i Bošnjaci potrebni jedni drugima, i moraju da žive jedni s drugima, a ne jedni pored drugih.

- Bošnjaci, kojih je 1,8 miliona, kažu jači smo od Srba, možemo opet da ih isteramo. A sedam miliona Srba u Srbiji kaže možemo da ih pobedimo još jednom. To je realnost i zato sam insistirao da bude što više susreta i dogovora s Bošnjacima - rekao je Vučić.

U panelu je učestvovao i načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, a Klinton je otvorio sastanak pohvalom Vučiću što je prošle godine posetio Srebrenicu, gde je napadnut.

- Ako niste bili tamo, nemate pojma koliko je to bio hrabar potez, i fizički i politički - istakao je Klinton.

Vlast da podrži narod

Demokratska stranka Srbije pozvala je premijera Aleksandra Vučića da promeni odluku i podrži referendum. Oni ističu da je za srpske interese mnogo važnija podrška građanima RS od pohvala koje je dobio od Bila Klintona.
- Kako se pred referendum osećaju ljudi u RS kada gledaju kako zajedno nastupaju srpski premijer i predsednik SAD koji ih je bombardovao - pitaju se u DSS-u.

2024 © - Vesti online