Utorak 20.09.2016.
21:19
Vestionline, N1info.com/

Halilović: Nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja

Youtube/TV1
Rat provociraju oni koji pozivaju na referendum: Sefer Halilović

- Niko razuman ne želi sukob. Ali nije moralno, čovek ne može da pusti da nacisti budu nagrađeni sa 50 posto teritorije BiH - rekao je Halilović za N1. 

Kaže da rat provociraju oni koji pozivaju na referendum, oni koji zagovaraju otcepljenje i ne poštuju BiH i oni koji kažu da je BiH virtuelna država koja ne postoji. 

- Rat provociraju oni koji ne poštuju odluku ustavnog suda, rat provociraju oni koji ne poštuju ni državu ni nikoga. Očigledno na taj način skreću pažnju sa svog kriminala i lopovluka na ove ratne teme -  rekao je Halilović.

On je takođe rekao da je poslednji čovek koji želi i traži rat, da niko razuman ne želi sukobe, a da njegovu izjavu treba shvatiti kao upozorenje.

Kako prenosi N1, Halilović je izneo niz uvreda na račun srpskog premijera i ministra spoljnih poslova, za koje je rekao da su poslednje osobe koje treba slušati kada se govori o regionalnoj stabilnosti i miru.

Halilović je ranije zapretio nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

- Nikome ne pretimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i deo BiH bez belaja - rekao je Halilović, koji je gostujući na TV1. 

Usledile su oštre reakcije predsednika vlade Aleksandra Vučića, šefa diplomatije Ivice Dačića, kao i predsednika RS Milorada Dodika, a srpski premijer je poručio da Srpska neće nestati.
    

2024 © - Vesti online