Subota 12.06.2010.
09:36 >> 09:46h
Srna

Šarićevi ljudi posluju u Palama

Prema saznanjima "Glasa Srpske" dobijenim od istražnih organa Srbije, reč je o izvesnom Bajiću zvanom Baja, dok su druga dvojica Šarićevih saradnika braća iz Prijepolja, a piceriju su otvorili Šarićevim novcem.

"Braća Darko i Duško Šarić prošle godine su sa porodicama proveli deset dana u Sokocu kod jednog poznatog lica iz kriminalnog miljea. Bili su i česti gosti paljanskog kafića `Džet set`. Donedavno su na `Fejsbuku` bile i fotografije njihovog automobila, belog "bmv", američkih registracija, ali su povučene", kaže izvor "Glasa Srpske".

Prema informacijama srpskih službi bezbednosti, Agencija za istrage i zaštitu BiH (Sipa), navodno, je pre mesec dana pretresla ove objekte, kao i hotel "Termag" na Jahorini gde su osumnjičena trojica Šarićevih saradnika boravili.

Portparol Sipe Željka Kujundžija izjavila je da "ne komentarišu aktivne predmete". Načelnik Uprave kriminalističke policije RS Gojko Vasić kaže da je moguće da je MUP Srbije prosledio Sipi informacije o Šarićevim ljudima.

"To je moguće, ali od nas ništa nije traženo niti smo obavešteni o tome. Mi smo naša saznanja o Šariću i njegovoj ekipi ranije ustupili MUP-u Srbije", kaže Vasić.

Policija Srbije u saradnji sa policijama država u regionu i američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA), u okviru akcije "Balkanski ratnik" mesecima istražuje, hapsi saradnike i oduzima imovinu narko-bosa Darka Šarića, optuženog za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

2024 © - Vesti online