Subota 12.06.2010.
03:03
blic.rs

Leskovac: Uhvaćeni kradljivci milioneri

Uhapšeni su Igor D. (30), Ivica S. (30), Vladica S. (31) i Marko S. (31), kod kojih je pronađena polovina sume od preko 900.000 dinara, koliko su njih četvorica ukrali. Drugi deo novca kradljivci su potrošili.


Kako je navedeno, Igor D. je 7. juna oko 10 časova, maskiran perikom i kačketom, na biciklu pratio blagajnicu "Apoteke", koja je nosila dnevni pazar u banku. Napao ju je kod kioska "Nemi" u centru grada i posle kraćeg rvanja oteo joj torbu sa novcem u kojoj je bilo 948.000 dinara. Dok je bežao, bacio je kačket i periku, pa su pomoću tih predmeta, lopovi identifikovani i pronađeni.

Igor D. je imao pomagače, Ivicu S. i Vladicu. S. Oni su se posle pljačke sastali s njim na periferiji grada i podelili novac. Marko S., inače radnik "Apoteke", kako se veruje, dao je pljačkašu podatke o izgledu i kretanju blagajnice. Igor D. je uhvaćen u Pirotu, a ostali su uhapšeni u Leskovcu.

Igor D. je odranije poznat policiji, koja sumnja da je iz zemlje nameravao da pobegne i zbog toga što ga je čekala zatvorska kazna od sedam i po godina zbog ranijih teških krađa.

2024 © - Vesti online