Utorak 20.09.2016.
13:40
Vestionline

Sve više Amera veliča Putina: Radi za svoju zemlju i ne prenemaže se

Reuters
I Amerikanci počeli da ga vole: Vladimir Putin

Čak 85 odsto anketiranih pripadnika Republikanske partije smatra da je Putin "jak lider", dok o američkom predsedniku Baraku Obami to mišnjenje ima svega 18 odsto republikanaca.

Prema istraživanju koje su sproveli "Ju gov" i "Ekonomist", svaki treći pristalica republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa ima pozitivan stav prema Putinu.

- Ruski lider je jedini predsednik velike zemlje koji se danas ističe, deluje u interesu svoje zemlje i ne prenemaže se - suštinski je stav onih koji hvale Putinov politički angažman.

Neki republikanci sa Floride dive se akcijama Putina u Siriji i njegovoj borbi protiv ekstremizma u muslimanskim republikama u Rusiji.

"Fajnenšl tajms" ističe da se ovaj pomak u percepciji dogodio u trenutku kada su odnosi između Rusije i SAD na najnižem nivou od Hladnog rata.

Ranije su ankete sociološkog instituta "Forsa" pokazale da mnoge pristalice opozicionih nemačkih stranaka "Alternativa za Nemačku" i "Levi" imaju više poverenja u Putina nego u nemačku kancelarku Angelu Merkel, napominju zapadni portali.

2024 © - Vesti online