Utorak 20.09.2016.
11:18
Vestionline

Putin: Mogu da uništim SAD za 30 minuta!

Reuters
Može mu se: Vladimir Putin

Amerikanci, naime, strahuju da bi Putinova pretnja uništenjem mogla da se ostvari nakon što je Pentagon navodno "greškom" ubio i ranio najmanje 162 režimska vojnika u Siriji. Strašan masakr ruskih saveznika u Siriji ponovo je odnose Moskve i vašingtona doveo do tačke pucanja.

Američki portal "Biznis insajder" je nakon tog incidenta u Siriji objavio deo o Putinu iz knjige "Rusko-kineska osovina: Novi Hladni rat i američka kriza vođstva", izdate 2014. godine.

- Autori knjige citirali su ruskog predsednika sa jednog banketa u moskvi, upriličenog za akademike i novinare iz celog sveta u decembru 2011. Tada je Putin znao da će za nekoliko meseci, u martu 2012, postati predsednik Rusije. Obratio se Amerikancima rečima: "Pitate me da li ćemo se promeniti? Lopta je u vašem dvorištu. Da li ćete se vi promeniti? - piše "Biznis insajder".

Putin je, prema navodima iz knjige, zatim kritikovao nameru SAD da postavi svoj natiraketni sistem u Evropi, smatrajući to pretnjom ruskoj bezbednosti.

- Jedini razlog zašto Vašington želi da ima odnos sa Moskvom jeste taj što Rusija može da uništi Ameriku za pola sata ili manje - rekao je tada Putin, a prenosi "Biznis insajder". 

2024 © - Vesti online