Ponedeljak 19.09.2016.
20:29
Vestionline

Ludilo: Hrvati masovno uče arapski jezik!

Tanjug
Ma, još ćemo da ih pomešamo sa Arapima...

Tako se u Arapskom centru u Zagrebu broj polaznika kursa arapskog jezika učetvorostručio jer, osim u Hrvatskoj, i u zemljama EU traži se barem osnovno znanje tog jezika. Direktor Arapskog centra Mustafa Alajbegović kaže da je arapski jezik proteklih godina postao "in" ne samo u Evropi, nego i u Hrvatskoj.

- Posle velikog talasa migranata koji je prolazio kroz Hrvatsku, javila se sve veća potreba za učenjem arapskog jezika, kao i sve veća potreba za razumevanjem kulture i vrednosti arapskih zemalja - istakao je Alajbegović.

Na kursu arapskog jezika u tom centru novinari su zatekli grupu od desetak polaznika, uključujući i troje pripadnika hrvatske granične policije. 

Ivan, koji već deset godina radi na graničnom prelazu, kaže da mu do sada nikada u životu nije palo na pamet da uči arapski jezik, ali je nakon migrantske krize odlučio da to učini i sam plati kurs.

Osim policajaca, kurs arapskog pohađa i velik broj turističkih vodiča, ali i studenata koji nakon završetka fakulteta žele da odu da rade u arapske zemlje. 

2024 © - Vesti online