Ponedeljak 19.09.2016.
22:30
B. Grujić - Vesti

Operiše zveri po Evropi

B. Grujić
Čuveni veterinar: Dr Eugen Muc

On je u stanju da za samo pet časova uradi i po 10 operacija sterilizacije pasa i mačaka, a u svetu je poznat i priznat po tome što je u okviru sadržajnog humanitarnog rada, operisao medvede, vukove, lisice i još neke divlje životinje...

B. Grujić
Na radnom mestu

- Protutnjale su ove dve decenije, koliko sam već svakodnevno na terenu, moja specijalnost su psi i mačke i u proseku godišnje uradim 1.300 operacija, uglavnom sterilizaciju pasa i mačaka, ali naravno da su veliki izazov složenije operacije, kao što su zahvati na kostima životinja - kaže dr Eugen Muc.

Ovaj diplomirani veterinar i specijalista veterinarske hirurgije, dugogodišnji je humanitarac i aktivni član humanitarnih organizacija iz Švajcarske, Austrije, Finske, Francuske.

- Baš sada, u toku je rad na besplatnim sterilizacijama pasa i mačaka, a inače radim azile za čuvenu humanitarnu organizaciju Monike Brukner iz Švajcarske, gde god ona po Evropi ima svoje donacije. Takođe uobičajen mi je rad po celoj Vojvodini, svakodnevno sam na točkovima i u proseku mesečno prevalim i po 10.000 kilometara. Osim u Zrenjaninu, u kojem živim, svakodnevno sam i u Bečeju, gde je broj operacija pet puta veći, pa na primer dok u Zrenjaninu mesečno uradim četiri, u Bečeju za isti period obavim i 20 operacija sterilizacije pasa i mačaka - kaže Muc.

Sinovi sportisti

Eugenov stariji sin Stefan, studira medicinu, a inače je svojevremeno bio odličan mačevalac i osvajač bronzane medalje na Mediteranskim igrama u floretu i zvanično osmi na svetskom prvenstvu u Parizu.
Mlađi sin Eugena Muca, Kristijan, koji ima 14 godina, takođe se bavi mačevanjem i u floretu je prvak Srbije, a pobeđivao je u Mađarskoj, Sloveniji...

2024 © - Vesti online