Ponedeljak 19.09.2016.
11:06
Vestionline, Dailymail.co.uk

Britanci u šoku: U škole uvode "prostituciju"?

freecodesource.com
Obrazovana prostitutka i uspešna karijera: Buduće zanimanje Britanaca

Parsons je rekao da je trenutno školama nije dozvoljeno da pomenu prostituciju kao mogućnost za neko buduće zaposlenje, što preme njegovom mišljenju predstavlja problem. Parsons problem vidi u tome što društvo postavlja pitanje kako da sprečimo prostituciju, a ne kako da je ponudimo kao izbor, piše Dejli mejl.

- Ne pokušavamo da sprečimo ljude da postanu računovođe. To uzimamao zdravo za gotovo. Koliko škola će imati savetnike za karijeru koji će će moći da kažu đacima "da li ste razmišljali o prostituciji?" To se neće desiti. To je kulturološka stvar. Ali zašto ne? Zašto ne? - kaže Parsons.

Liberalne demokrate ograđuju se od izjava svog predsednika, ali napominju da su oni ipak liberali i da svako ima pravo na svoj stav, čak iako on podrazumeva zalaganje za uvođanje prostitucije u nastavni program škola.

- To svakako nije moje viđenje stvari. Izjednačavanje prostitucije sa računovodstvom nije nešto sa čim se ja slažem. Ali mi smo liberalna partija i nije na meni da ja ljudima pričam šta treba da rade i pričaju - kaže Tim faron, visoko pozicionirani član partije.

Nakon burnih reakcija u javnosti zbog ovih reči, sam Parsons izjavio je da su njegove reči pogrešno protumačene.

2024 © - Vesti online