Nedelja 18.09.2016.
21:01
Vestionline

Lepa tužiteljka Krima: Porošenko se nalazi na "najstrašnijoj listi"

Facebook/Natalia Poklonskaya
Natalija Poklonska - "najlepša tužiteljka na svetu"

- Porošenko je već sam sebe uneo u najstrašnije spiskove koji postoje na belom svetu svojim postupcima i hiljadama tela nevinih ljudi, dece i staraca, koja se nalaze na njegovoj savesti - izjavila je Poklonska.

- Te izjave mogla bih da ocenim kao nastrane i sumanute, prema njima se ne može imati ozbiljan odnos. U ovom slučaju nije smešno, drugu Porošenku potrebna je pomoć psihijatra, jer očigledno sam ne može da se izbori - dodala je ona.

Prema njenim rečima, to što Krimljane pokušavaju da unesu u nove sankcione spiskove jeste još jedan u nizu problema koji se tiču samo ukrajinskih vlasti. Ranije je predsednik Ukrajine Petro Porošenko naložio da se dopuni sankcioni spisak sa imenima lica koja učestvuju na izborima za Državnu dumu na teritoriji Krima.

Na Krimu, gde se po prvi put održavaju izbori u okviru Ruske Federacije, obrazovana su tri okruga u kojima se bira po jedan poslanik. Takođe, i u gradu Sevastopolju se bira jedan poslanik za Državnu dumu. Glasačko pravo na poluostrvu ima oko 1,8 miliona stanovnika.

2024 © - Vesti online