Nedelja 18.09.2016.
15:52
Srna

Ivanić: Izlazim na referendum!

Tanjug
Bez obzira na sve, 9. januar ostaje veliki dan za Srbe: Mladen Ivanić

On nije želeo da komentariše saopštenja i stavove američke Ambasade u BiH i izjave člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića. 

- Ko god misli da će na silu naterati srpski narod da odustane od datuma i događaja koji su njemu bitni, strašno greši i daje najveći doprinos tome. Naprotiv, nasilnim primoravanjem BiH se sve više ruši - rekao je Ivanić novinarima u Kozarskoj Dubici. 

On je dodao da garantuje da će 9. januar ostati dovoljno velik i snažan praznik jer će srpski narod taj dan, kad sve ovo jednog dana bude prošlo, slaviti sa još većom snagom i uverenjem.  

- To je ono što ja znam i zato sam potpuno miran - zaključio je Ivanić. 

Ivanić je rekao da je posle jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH, kako je i pretpostavljao, došlo do pogoršavanja političkih prilika u BiH. 

- Mi smo sad u zaista jednom vrlo složenom političkom trenutku i moja je obaveza da delujemo da se bezbednosni aspekt cele situacije drži pod kontrolom - rekao je Ivanić. 

Ustavni sud BiH juče je odbio apelaciju Narodne skupštine Republike Srpske za preispitivanje odluke ovog suda kojom je Dan Srpske - 9. januar proglašen neustavnim. 

Razmatrajući zahtev predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića za ocenu ustavnosti Odluke o raspisivanju referenduma u Republici Srpskoj, Ustavni sud usvojio je privremenu meru kojom se privremeno obustavlja odluka Narodne skupštine Republike Srpske. 

2024 © - Vesti online