Nedelja 18.09.2016.
14:15
Tanjug

Proustaški ministar prozvao Pupovca: Je li predstavnik Srba ili hrvatske levice?

youtube.com/Al Jazeera Balkans
Siva eminencija HDZ-a: Zlatko Hasanbegović

Na pitanje kako se oseća kada ga Milorad Pupovac apostrofira kao čoveka koji nije podoban da bude član Vlade, Hasanbegović kaže da je reč o "dvostrukim standardima".

- Ovde u suštini imamo problem političke podvojenosti u kojoj se ne zna kada je Milorad Pupovac legitimni srpski politički prvak, a kada je neka vrsta neformalnoga ideologa hrvatske levice ili ukupnog arbitra hrvatske politike - izjavio je Hasanbegović.

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović, koji se u delu hrvatske javnosti smatra sivom eminencijom HDZ-a, poručio je prošle nedelje da će nova vlada na čelu sa Andrejom Plenkovićem imati saborsku većinu sa ili bez tri srpska mandata.

Tako je Hasanbegović odgovorio potpredsedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu, koji je pre tri dana rekao da je ta srpska stranka spremna da podrži Plenkovićevu vladu, ali ne i onu u kojoj bi bio do sada mnogo osporavani ministar Hasanbegović.

- Iza vlade Andreja Plenkovića stajaće saborska većina sa ili bez tri mandata gospodina Pupovca - rekao je Hasanbegović, prenela je regionalna N1TV.

On se, međutim, nije izjasnio vidi li sebe u fotelji ministra u vladi u kojoj bi eventualno sedeo Pupovac.

- Ne bih o tome govorio, zaista mi to još nije poznato, to će se na vreme znati. Ovaj sporazum Mosta i HDZ-a ima dovoljno mandata, ali svi zastupnici nacionalnih manjina pozvani su na saradnju. Nisam siguran koji su to uslovi koje Pupovac postavlja, ali siguran sam da on definitivno ne može kadrovati buduću hrvatsku vladu - rekao je Hasanbegović.

2024 © - Vesti online