Subota 12.06.2010.
07:00
Vestionline

Kako doživeti orgazam u isto vreme?

Jedan od vrhunskih događaja u seksu je istovremeno postizanje orgazma oba partnera. To nije čest slučaj, ali je jedno od najboljih iskustava u životu. Možda vam se koji put slučajno dogodio takav orgazam, a sada uz nekoliko saveta možete se smišljeno i namerno dovesti do toga užitka.

Atmosfera


Pre svega kreirajte okruženje koje će vas opustiti i uvesti u seksualno raspoloženje. Prigušite svetla, zapalite mirisne sveće i pustite neku laganu i senzualnu muziku. Kad sve to napravite, približite se jedno drugome i lagano se milujte. Neka dodiri i poljupci budu nežni. Nastojte da predigra potraje dugo. Seksualni terapeuti preporučuju i da međusobno šapućete seksi reči, ali da ne žurite s penetracijom.

Prepustite se spontanosti


Iako imate jaku želju da doživite orgazam istovremeno, to ne sme biti svrha vašeg seksualnog odnosa. Nemojte dopustiti da vas ta želja optereti.

Nastojte biti spontani, činite ono što vam godi i u čemu uživate. Upoznajte svaki deo partnerova tela, ali i svoga tela. Izmenjujte dodire i ugađajte jedno drugome. Međusobno ispunjavajte želje. Preduslov za sve to je da dobro poznajete jedno drugo. Istovremeni orgazam najčešće se događa uigranim partnerima koji su dobro povezani. To znači da jedno drugome možete sve otvoreno reći, a u seksu je to jako važno.

Orgazam na čekanju

Nemojte žuriti prema orgazmu. Opustite se i uživajte, neka seks traje. Na to posebnu pažnju treba da posvete muškarci koji brže stižu do orgazma. Ženama ipak malo duže treba, pa partner treba malo da odgodi svoj vrhunac.

Muškarac bi, prema savetima stručnjaka, trebao biti u pozi u kojoj može da kontroliše ejakulaciju i orgazam, a žena u pozi u kojoj najbrže stiže do vrhunca.

2024 © - Vesti online