Nedelja 18.09.2016.
08:28
A. Š. - Vesti

Dejan spasava živote

Z. K. Munja
Pomaže i ne hvali se: Dejan Petrović
Humanitarni koncert za kupovinu ovog aparat Dejan Petrović i Big bend su održali još u aprilu ove godine u sali kulturnog centra u Užicu u saradnji sa Apatinskom pivarom.
 
Iako je cena karte bila simbolična, nije prikupljeno dovoljno sredstava, pa je ostatak novca donirao Dejan sa svojim orkestrom i sponzorima. Defibrilator je kupljen, ali se na uručenje čekalo punih pet meseci, jer je aparat mogao da se kupi samo u inostranstvu, pa je morala da se ispoštuje i dugotrajna i bespotrebno zamršena papirološka procedura.
 
Ali, defibrilator je na kraju ipak stigao do Užičke bolnice i odmah nakon uručenja je postavljen i spreman za rad. Dejan o svom humanitarnom radu ne želi da govori javno, ali iz njegovog tima kažu: "Daj bože, da defibrilator nikome ne zatreba."

Dobrotvor užičkog kraja

Stanje Opšte bolnice u Užicu se poslednjih godina dosta popravilo, renovirana su mnoga odeljenja, dobili su nove aparate. Ovo nije prvi put da Dejan Petrović pomaže bolnicu svog rodnog kraja. Pre nekoliko godina održan je humanitarni koncert čiji je kompletan prihod otišao na kupovinu specijalne zubarske stolice za hendikepirane.

2024 © - Vesti online