Subota 17.09.2016.
00:30
Tanjug, Vestionline

A pre Beograda na vodi - Beograd iz vazduha

Tanjug
Spremni za poletanje

Novu turističku ponudu obezbedila je kompanija "Balkan Helikopters", koji u svojoj floti imaju pet "robinson" R-44 i R-66 helikoptera, kojim upravljaju iskusni, bivši vojni piloti.

Jedan od pilota i idejni tvorac nove ponude je Goran Krneta, koji ističe da su helikopteri veoma bezbedni i jednostavni za upotrebu, objašnjavajući da ih je njihov kvalitet veoma poznat u svetu

- Proizvedeno ih je oko 16.000, što bi, ako bismo to poredili sa automobilskom industrijom, bilo kao da je proizvedeno oko 16 miliona automobila, pa vidite kakav je to proizvod - rekao je Krneta.

On je dodao i da se cene helikoptera kreću od 410.000 evra do 880.000 i da su to prvi četvorosedi i prvi turbinski helikopteri čija je cena ispod milon dolara, a koriste se u civilne i vojne potrebe.

Ne bojte se, piloti su nam iskusni

Kada je reč konkretnoj ponudi, direktorka "Balkan Helikoptersa" Sara Krneta, objasnila je da će za panoramsko razgledanje Beograda letovi trajati 15, 30 i 60 minuta.

Kako je objasnila za panoramsko razgledanje u trajanju od 15 minuta biće potrebno da tri osobe u helikopteru ukupno izdvoje oko 250 evra, za 30 minuta oko 450, a za sat vremena oko 750 evra.

- Piloti su nam najiskusniji u Srbiji, svi imaju isustvo u vojnom letenju zbog čega su naši putnici bezbedni - rekla je Krneta.

Investitorima lakše da posete neki drug grad

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da je razgledanje helikopterom novina turističke ponude Beograda.

- Mnogi poslovni ljudi su tražili ovakav vid usluge kada su dolazili, pogotovo ako žele da iz Beograda posete neki drugi region u Srbiji gde planiraju potencijalnu investiciju - rekao je Petronijević.

Turisti za sada mogu samo u prostorijama Turističke organizacije Beograda u Knez Mihailovoj da saznaju na koji način mogu da isprobaju novu ponudu, ili u direktnom kontaktu sa predstavncima kompanije "Balkan Helikopters".

Ovih dana, kako je rekao Petronijević, trebalo bi da se postigne dogovor te kompanije i Grada Beograda u vezi sa organizovanim prevozom do Dobanovaca, odakle počinje tura, ali i kako bi se našlo rešenje za potencijalne nove heliodrome na Novom Beogradu i drugim delovima prestonice

- Imamo inicijativu za nove lokacije, a sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva naćićemo rešenje da se one nađu, jer do sada ovo nismo imali, niti potrebu da imamo više lokacija - rekao je Petronijević.

2024 © - Vesti online