Petak 16.09.2016.
10:26
Vestionline

Vučić: Stižu "zlatne godine" za Srbiju!

Tanjug
Baš se prijateljski isćaskali: Vučić i Vals

Vučić, koji boravi u poseti Parizu, rekao je u četvrtak uveče za RTS-a da je imao iskren, prijateljski i otvoren razgovor sa francuskim kolegom Manuelom Valsom, što je retko za malu zamlju kao što je Srbija.

Vučić je rekao i da će naredne godine biti "zlatne za Srbiju" a da je potrebno sačuvati mir i stabilnost.

On je istakao je da je Srbija danas u drugačijoj situaciji nego kada je Manuel Vals bio u Beogradu pre dve godine jer može da priušti ulaganje u projekte, a ranije nije imala novca.

- Srbija je danas mogla da razgovara sa kompanijama i primećena je na biznis forumu, važan posao su obavili svi naši ministri - rekao je Vučić i dodao da očekuje da će francuske kompanije mnogo više ulagati u Srbiju.

Sada zapošljavaju 11.000 ljudi, a Vučić se nada da će u budućnosti taj broj biti mnogo veći.

On je objasnio da se razgovaralo o ulaganjima u projekte, između ostalog u metro, toplovod između Beograda i Obrenovca, te da su za aerodrom zainteresovane dve kompanije...

- Mnogo toga je bilo tema razgovora, tražili smo veći broj njihovih kompanija srednje veličine da dođu u Srbiju i rekli da ćemo ponuditi bolje uslove nego bilo koja zemlja u regionu - naveo je Vučić, dodajući da je Francuska istinski i prijateljski orijentisana prema Srbiji, te da ga je iznenadilo donekle što su ljudi govorili samo pozitivno o Srbiji.

2024 © - Vesti online