Petak 16.09.2016.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Za osmeh na licu i radost u srcu

Vesti
Pošiljka donatorke

Možda to nije znala naša čitateljka iz daleke Kanade, Dragica Njolć-Forcan kada je s mnogo ljubavi pripremala paket, misleći na ostarele sunarodnike u otadžbini. Ali, verujemo da taj osećaj i darivanje drugih i njoj pričinjava posebnu radost i zadovoljstvo. To se može videti i u pismu dobročiniteljke, pristiglom uporedo s paketima na adresu "Vesti".

"Dugo živim u Kanadi tako da nisam znala za neku humanitarnu organizaciju da na njihovu adresu pošaljem polovnu robu koja je lepo očuvana i oprana. Odlučila sam da pošaljem na vašu adresu jer znam da ćete vi proslediti u starački dom za one kojima je najpotrebnije i za to vam se zahvaljujem od srca. U paket sam spakovala muške majice kratkih rukava, dug kaput za zimu, jakne za zimu, čarape, šalove, suknje, bluze, cipele, ogrtač za nepokretne, trenerke, pidžame, lančiće za dame... Sve to sa željom da se nekome vrati iskreni osmeh na licu. Zamolila bih osobe koje uručuju pakete da sve te ljude pozdrave i požele sve im najlepše. Većinu stvari koje sam spakovala je od moje majke Jevrosime Forcan, koja je poručila da ih nose u zdravlju i da ih Bog čuva", poručila je u pismu, između ostalog, plemenita Dragica Wolch-Forcan iz Edmontona u Alberti, kojoj su u pripremi pošiljke pomogli Nikola i Ted Wolch, kao i Jevrosima i Rajko Forcan.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kao i uvek do sada, reporteri "Vesti" će se potruditi da ispune želju čitateljke i uruče pomoć onima kojima je namenjena. U ovom slučaju, bakama i dekama u staračkom domu. A koji će to dom biti i koga će sve njena pošiljka prijatno iznenaditi, moći će da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Uskoro u Prihvatilištu

Pored pošiljke plemenite Dragice Njolć-Forcan iz Edmontona u Kanadi, narednih dana u ime dobročinitelja s petog kontinenta, tačnije od slušalaca srpskog radija iz Kanbere u Australiji, koji su uputili nekoliko pošiljki polovne garderobe za starije, obradovaćemo i korisnike Prihvatilišta za stare. Sve to ćemo verno zabeležiti slikom i rečju, kako bi naši čitaoci i darodavci, bar na taj način, mogli da podele radost sa onima kojima su uputili pomoć.

 

2024 © - Vesti online