Petak 11.06.2010.
15:13 >> 18:36h
Vestionline

Svečano otvoreno SP u fudbalu

Mundijal će trajati do 11. jula kada će biti odigrana utakmica finala. Prvi meč na SP odigraće selekcije Južne Afrike i Meksika. Ovaj duel će početi u 16,00 časova.

Svečanom otvaranju prisustvovalo je nekoliko desetina hiljada gledalaca, ali se očekuje da se stadion popuni do početka prvog duela na Mundijalu. Svečanost je trajala više od 30 minuta, a bila je podeljena u pet segmenata. Mundijal je otvoren sloganom "Ujedinjena Afrika, ujedinjen svet!".

Na terenu stadiona "Soker Siti" pojavili su se plesači, koji su uveseljavali publiku. Izvođači programa na teren su izneli zastave 32 zemlje učesnice, a među njima bila je trobojka naše zemlje.

Najveće ovacije izmamilo je pojavljivanje bivšeg predsednika Južne Afrike, Nelsona Mandele, koji se prisutnima obratio putem video bima. On je odlučio da zbog smrtnog slučaja u porodici (pogibija 13-godišnje praunuke u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći) propusti svečano otvaranje Mundijala.

Srbija se na SP nalazi u grupi sa Nemačkom, Ganom i Australijom. Srbija će prvi meč na SP odigrati 13. juna od 16,00 časova protiv Gane.

2024 © - Vesti online