Četvrtak 15.09.2016.
16:10
Tanjug

Vučić zadovoljan: Dobro je da nismo odgovorili nikom iz regiona

Tanjug
Tenzije rešiti na pristojan način: Aleksandar Vučić

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da Srbija ima bolje odnose s nekim zemljama Unije, nego s pojedinim susedima, Vučić je rekao da ne želi da se žali ni na koga, ali je primetio i "da smo uradili dobro kad nismo odgovorili na neke uvrede iz okruženja".

- Izrazio sam, međutim, zabrinutnost zbog učestalih nesporazuma i tenzija, ali sam uveren da možemo da ih prevaziđemo na miran i pristojan način - poručio je premijer i ponovio da je Srbija izabrala put mira, stabilnosti i ekonomskom prosperiteta. 

Kad je reč o odnosima s Albancima na Kosovu i Metohiji, ocenio je da se i tu stvari kreću napred, dodao da je napretka bilo i tokom razgovora u okviru briselskog dijaloga, istakavši da delegacija Beograda ni tim najnovijim rešenjima nije izgubila ništa od prava Srba koja su ranije postignuta. 

Region je, primetio je, tema svuda, a u Francuskoj svakako, jer, ponovio je, Francuska dobro zna šta Srbija znači na Balkanu. 

U francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate naših reformi, a premijer Manuel Vals pokazao je iskreno i lično prijateljstvo prema Srbiji, dodao je Vučić. 

- Dočekani smo na izvanredan način, kao iskreni prijatelji. Nama i predstavnici manjih zemalja uvek imaju određene zamerke, od velikih da ne govorim, ali ovde ih nije bilo - rekao je Vučić novinarima u Parizu. 

Vučić je rekao da je sa francuskim kolegom razgovarao o suštinskim problemima za sve države, te naglasio da u Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate u reformama. 

- Srbi vole Francusku, Francuzi vole Srbe, nemamo problema u toj vrsti odnosa, mislim da oni poštuju politiku Srbije i rezultate u reformama, to su pokazali i verujem da imamo dobre šanse da izgradimo još bolje odnose - rekao je Vučić. 

2024 © - Vesti online