Četvrtak 15.09.2016.
09:38
Vestionline

"Srbi su zaslužili NATO bombardovanje"

facebook.com/3&theater
Ekipa "snova": Zmaj od Šipova, Marić i Milićka

Gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi, Milićeva je svađajući se sa ostalim gostima - hrvatskom književnicom Vedranom Rudan i srpskim piscima Markom Vidojkovićem i Vladimirom Kecmanovićem - opravdanje za NATO zločine pokušala da nađe čak i u atomskoj bombi Severne Koreje i genocidu u Ruandi!?!

U žestokoj raspravi sa Rudanovom, Milićeva je po svaku cenu branila NATO agresore i tražila opravdanje za njihove zločine nad srpskim narodom.

- Treba pričati o "Oluji", ali takođe desilo se još jedno etničko čišćenje u vrlo sličnom istorijskom periodu o kojem je bitno da javnost u Srbiji zna... A to je proterivanje albanskih civila sa Kosova tokom bombardovanja, neki tu akciju zovu "Potkovica". O tome ništa niste čuli, a stotine hiljada Albanaca su tada proterane preko granice u Albaniju i Makedoniju - galamila je Milićeva i onda objasnila kako NATO bombardovanje Srbije nije bilo ni izbliza strašno kao "srpsko bombardovanje Sarajeva"!?!

- Ja sam živela u Beogradu i svima je bilo teško, ali to je trajalo 78 dana, povremeno... A zamislite kako je bilo u Sarajevu, koje je bilo u opsadi tri i po godine non-stop. Ne mogu, doduše, da osporim tu prokletu dužinu od 78 dana, ali smo strašne zločine nad Albancima najviše činili upravo dok je trajalo bombardovanje - rekla je Milićeva, koja je u "trenutku inspiracije" strašni NATO zločin pravdala pominjući Severnu Koreju i Ruandu!?!

- Ne zaboravite da se nekoliko godina pre NATO intervencije desio strašan genocid nad 800.000 ljudi u Ruandi i da je međunarodna zajednica bila jako osetljiva... I kad govorite o Amerikancima kao o najvećim zločincima, a što onda ne spomenete Severnu Koreju, koja je pre neki dan testirala atomsku bombu i izazvala zemljotres koji se osetio čak i ovde u Beogradu?! - "objasnila" je lobista NATO-a.

Drecun: "Potkovica" je izmišljotina

Šef skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ističe da Milićeva masno laže kako bi svoje poslodavce, zločince i NATO agresore, predstavila kao spasioce.

- Famozna operacija "Potkovica", o kojoj Milićeva govori, potpuna je izmišljotina, koju su međunarodna zajednica i Albanci iskoristili da bi nas optužili za etničko čišćenje. A istina je potpuno suprotna, šiptarski teroristi i OVK sprovodili su etničko čišćenje nad Srbima, koje su ubijali i proterivali. Milićeva prećutkuje istinu i ponavlja propagandne laži, u nadi da će joj bar neko posle 17 godina poverovati - zaključuje Drecun.

2024 © - Vesti online