Ponedeljak 09.11.2009.
08:45
BBC

Žene sve češće seksualni predatori

Od 16.094 poziva koje su deca uputila "Čajld lajnu" tokom 2008. godine, 2.142 slučaja je bilo u vezi sa navodnim zlostavljenjem od strane žena, što je u odnosu na 2004. i 2005. godinu povećanje od neverovatnih 132 odsto!

Plakat kojim fondacija "Čajld lajn" poziva na pomoć najmlađima
 

Muškarci i dalje drže neslavan primat kad je reč o seksualnom nasilju nad deceom, ali stručnjaci veruju da je to delom i zbog toga što se slučajevi u kojima su žene "seksualni predatori" daleko manje prijavljuju i daleko manje obrađuju, najviše iz odbijanja profesionalaca koji se bave tim problemom da priznaju, pa čak i prihvate, da postoji i takav tip nasilja.

"Najviše poziva ’Čajld lajnu’ upućuju devojčice koje kažu da su ih napali muškarci. Ali, sve je veći broj poziva u kojima nas deca obaveštavaju da ih seksualno iskorišćavaju žene. To je verovatno zato što nas i dečaci sada češće zovu... Mnogi bi rekli da je šokantno da bilo koja žena, a kamoli majka, može seksualno da zlostavlja dete... Ali, to se dešava", rekla je Su Minto, koja se nalazi na čelu fondacije "Čajld lajn".

2024 © - Vesti online