Utorak 13.09.2016.
16:40
Vestionline

Vavrinka: Mnogi teniseri zloupotrebljavaju medicinski tajm-aut! Da li je mislio na Novaka?

Reuters
Ovaj put, u Novakovim rukama je utešnji "tanjir", a šampion US opena je postao Sten Vavrinka

Posle finala Njujorka, opet su sumnjali u dobre namere naša asa, pa je bilo mnogo onih koji su smatrali da je tražio medicinski tam-aut kao bi izbacio iz ritma Švajcarca. Međutim, videlo se da mu žuljevi prave nesnosne bolove, da je došlo i do krvaranje.

- Jednostavno, iznenadio me je u kom trenutku je tražio medicinski tajm aut. Normalno je da ne tražite pre protivnikovog servisa - rekao je Vavrinka koji je burno reagovao kod sudije Alija Nilija. 

Novak je morao lično da se obrati Švajcarcu i da kaže da stvarno ima velike bolove zbog žuljeva.

- Kada mi je objasnio, pokušao sam da se spremim za sledeći poen jer sam osetio da imam fizičkih problema. Imao sam grčeve i svi znamo da sa time možete da se nosite kada ste zagrejani, ali nisam želeo da se ohladim jer bi telo loše reagovalo na krizu.

On nije uperio prstom u Novaka, ali kaže da su mnogi teniseri zloupotrebljavaju ovo pravilo.

- Sigurno je da neki igrači zloupotrebljavaju to pravilo. Kada je zatražio drugi tajm-aut rekao mi je da je zbog krvarenja. Nisam imao problem sa tim. Ali nekada osećam da nadležni ne govore ljudima šta se događa. Oni na višim delovima stadiona ili koji gledaju meč kraj malih ekrana ne mogu da vide o čemu se radi - zaključio je Vavrinka. 
 

2024 © - Vesti online