Ponedeljak 09.11.2009.
07:38
Tanjug

"Fajerfoks" sve traženiji navigator

"Mozila" nije mogla da poželi bolji rezultat, iako će nov "Majkrosoftov" operativni sistem "Vindouz 7" omogućiti korisnicima izbor navigatora, među kojima je i "Fajerfoks. Prema podacima predsednika evropskog ogranka "Mozile" Tristana Nitoa, navigator "Fajerfoks" je u osam poslednjih sedmica povećao broj dnevnih korisnika sa 103 na 113 miliona.

Na mesečnom nivou, kako je naveo Nito, to iznosi ukupno 330 miliona "pristalica" navigatora "Fajerfoks", što je za 30 miliona više nego pre dva meseca.

"Zabavno je imati 330 miliona korisnika, toliko ima i stanovnika u SAD-u", istakao je Nito.

Prema podacima koje je u septembru objavila istraživačka kompanija "Net aplikejšens", navigator "Internet eksplorer" kompanije "Majkrosoft" ima udeo od 65 odsto na svetskom tržištu navigatora, što je ipak pad od 70 odsto za 10 meseci. "Fajerfoks" se dobro drži s tržišnim udelom koji je povećan sa 21 odsto na gotovo 24 odsto na svetskom nivou.

Ako se obavi analiza u detaljima, vidi se da je "Fajerfoks" zauzeo prvo mesto među navigatorima u 17 zemalja, među kojima je većina evropskih, kao što su Finska i Poljska.

2024 © - Vesti online