Ponedeljak 12.09.2016.
04:01
Vestionline

Kako su hrvatski mediji ispratili poraz Srbina u finalu Njujorka?

Reuters
Nije uspeo po treći put da osvoji "Veliku jabuku": Novak Đoković

"Vavrinka slomio Novaka i osvojio US opena", naslov je na portalu index.hr.

- Finalni dvoboj na rasporodanom "Arhur Eš" stadionu trajao je tri sata i 54 minute, a Švajcarac se još jednom dokazao kao igrač zavelika dela. Osim što se našao u rezultatskom zaostatku, Đoković se u četvrtom setu borio i sa žuljevima na nožnim prstima, zbog kojih mu je dvaput pružana lekarska pomoć, prvi put pri vodstvu Vavrinke 3-1, drugi put kad je Švajcarac imao vodstvo 5:2. Višeminutne pauza nisu izbacile Vavrinku iz ritma, pa je posle Đokovićevog promašenog bekhenda, mogao da proslavi svoju drugu pobedu u Grend slem finalima nad srpskim teniserom - stoji između ostalog u izveštaju i dodaje se:

- Ključnim su se za pobedu pokazale iskorišćene brejk lopte. Švajcarac je od svojih 10 prilika iskoristio njih šest, a Đoković samo tri od 17. Vavrinka je za treći Grend slem naslov zaradio najveći ček u teniskoj istoriji na 3.500.000 dolara.

"Majstor finala: Čudesni Vavrinka srušio Đokovića, stigao do treće Grend slem titule i u džep spremio najveći ček u teniskoj istoriji - naslov je "Jutarnjeg lista".

2024 © - Vesti online