Nedelja 11.09.2016.
19:25 >> 19:35h
Tanjug

Treslo se Skoplje: Zemljotresi uznemirili Makedonce, potresi se osetili i u Srbiji

pixabay.com
Zasad građani prijavili samo materijalnu štetu (Foto: Ilustracija)

Povređeni su prevezeni u skopske bolnice, uglavnom sa prelomima ruku i nogu i posekotinama, navodi ta televizija. Neki od građana su povređeni prilikom silaska niz stepenice, a neki prilikom iskakanja sa terasa nižih spratova.

Kako je preneo Rojters, očevici su naveli da je potres izazvao paniku među stanovnicima kao i da su se na pojedinim zgradama pojavile pukotine na zidovima.

Epicentar je bio sedam kilometara istočno od Skoplja, javlja Evropski mediteranski seizmološki cenatr, prenosi MIA. Ovaj zemljotres se osetio i u Srbiji, pa su mediji preneli da se potres osetio u Kosovskoj Mitrovici, Nišu, Vranju, Beogradu...

Zemljotres za koji se preliminarno procenjuje da je bio jačine 5,3 stepeni po Rihterovoj skali koji je danas po podne pogodio Skoplje pričinio je manje štete zgradama, ali nije prijavljeno da je iko povređen, rekla je Dragana Cernih iz makedonske seizmološke službe, javlja AP.

Cernih je američkoj agenciji rekla da je dobila prijave o pukotinama u zidovima zgrada ili o srušenim dimnjacima, kao i o šteti nanetoj krovovima u selima u okolini Skoplja.

Prema njenim rečima, najmanje četiri snažna naknadna potresa usledila su posle velikog potresa, dok je jedan manji potres zabeležen ranije tokom dana.

Kako prenose mediji, građanima Skoplja nije bilo prijatno zbog ovih potresa, pošto je taj grad 1963. godine pogodio jak zemljotres u kome je stradalo 1000 ljudi.

2024 © - Vesti online