Ponedeljak 12.09.2016.
00:12
D. N. P. - Vesti

Rampa za ekstremiste

Vesti
Kosovska Mitrovica (Foto: Arhiva)

Radovi se, kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM i lokalne samouprave, obavljaju u sklopu rekonstrukcije mosta, dogovorene u Briselu, i njegovog otvaranja za saobraćaj u januaru iduće godine, izgradnje pristupnih saobraćajnica i pretvaranja sadašnje Ulice kralja Petra u pešačku zonu sve do Trga Šumadija.

Kada rekonstrukcija mosta bude završena, vozila iz južnog dela grada neće moći, kao dosad, pravo u centar severne Kosovske Mitrovice, već će preko kružnog toka, koji će biti izgrađen, posle mosta morati da skrenu levo, prema naselju Tri solitera i Suvom Dolu, desno prema Bošnjačkoj mahali ili Ulicom Vlade Ćetkovića prema bolnici.

Pešačka zona u sadašnjoj Ulici kralja Petra biće i fizički zaštićena od eventualnog upada albanskih ekstremista. Kada je prošle godine most nakratko otvoren za saobraćaj, kolone Albanaca iz južne Mitrovice dolazile su vozilima u severni deo grada gde su provocirali građane i pretili im.

Mada je rekonstrukcija Trga braće Milić odavno u planu, mnoge građane su iznenadile građevinske mašine i prekopavanje omiljenog sastajališta Mitrovčana. Mnogi su se pitali i šta će biti sa spomen-pločom braći Milić, od kojih su dvojica poginula tokom 1999, a treći je preminuo od tuge, a iz Kancelarije za KiM je saopšteno da će trg i spomen- ploča privremeno biti izmešteni na drugu lokaciju, u dogovoru sa Nadom Milić, majkom stradale braće koja sada živi u Kraljevu.

2024 © - Vesti online