Nedelja 11.09.2016.
09:13
Vestionline

Ko je umorniji? Evo koliko je više vremena na terenu proveo Vavrinka od Đokovića

Reuters
Đoković za manje od devet sati igre stigao do finala, Vavrinki je trebalo skoro 18

Verovali ili ne Švajcarac je na terenu proveo duplo više vremena kako bi došao do prilike da se bori za trofej. On je za svojih šest pobeda potrošio čak 1.071 minut odnosno 17 sati i 51 minut te 23 seta.

Sa druge strane Đoković je, iako ne blista, nikada lakše došao do finala Grend slema iako je izgubio dva seta u pet odigranih mečeva. Pet jer mu je Jirži Veseli predao pre početka, a Mihail Južni i Žo-Vilfrid Conga u prvom odnosno posle drugog odigranog seta.

To je najboljem teniseru sveta omogućilo da se ne potroši previše pošto je na terenu bio tačnu 538 minuta odnosno dva minuta manje od punih devet sati.

I pored svih ovih cifara pitanje je ko svežiji ulazi u finalni meč pošto se Novak u više navrata na više mečeva žalio na određene probleme, ali je uspevao da ih prebrodi. Ukoliko i u nedleju vlažnost vazduha u Njujorku bude visoka to će prilično otežati disanje obojici pa ne bi bilo iznenađenje da vidimo slične scene kao pri kraju trećeg i početkom četvrtog seta duela sa Monfisom kada su teniseri praktično “disali na škrge.”

2024 © - Vesti online