Subota 10.09.2016.
18:26
Srna

"Šire laži o genocidu nad Albancima, a zatiru sve srpsko"

Tanjug
Reakcija na pokušaj skrnavljenja srpske svetinje: Ivica Dačić

- Takozvane "kosovske vlasti" nedeljama pre toga prekopale su svaki centimetar oko hrama, želeći da srpsku crkvu povežu sa ratnim zločinima, a kad im to nije uspelo pokušali su i da ga unište podmetanjem požara - rekao je Dačić.

On je dodao da je Priština danas najveći primer etničkog čišćenja Srba, jer je od 40.000, koliko ih je tu živelo pre 30 godina, preostalo svega nekoliko stotina.

- To ruši laži koje kosmetski Albanci svuda šire o navodnom genocidu nad Albancima, zato sada žele da rušenjem Hrama zatru svaki srpski trag u Prištini. To je pokazatelj koliko je Srbija bila u pravu kada se protivila članstvu Kosova u Unesku - istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, oni koji ruše, pale i skrnave srpske crkve ne mogu biti njihovi čuvari, prenose beogradski mediji.

- Valjda to sada vide i zemlje koje su podržale ulazak Kosova u Unesko, valjda vide kome su hteli da povere zaštitu srpskog nasleđa na Kosovu i Metohiji - naglasio je Dačić.

Eparhija raško-prizrenska saopštila je sinoć da su nepoznata lica juče provalila u još nedovršeni hram Hrista Spasa u centru Prištine i podmetnula požar.

2024 © - Vesti online