Nedelja 11.09.2016.
04:12
B. Grujić - Vesti

Ljupka dama gazda u ringu

B. Grujić
Amela obožava boks

- Zaista obožavam boks, od 2009. godine aktivna sam u njemu. U početku, doduše, kao rekreativac, ali sam zahvaljujući sjajnim stručnjacima i mojim drugarima s kojima se svakodnevno družim na treninzima uspela da proniknem u sve tajne ovog zanimljivog sporta. Ranije sam se bavila fitnesom i plivanjem, redovno trčim, a sada je boks moja glavna sportska preokupacija - započinje priču Amela.

Top forma

B. Grujić

Kako bi održavala top formu, Amela svakodnevno trenira.
- To je, naravno, sve samo vid rekreacije, ali kroz aktivan bokserski trening želim da budem uvek fit i spremna za velike izazove - kaže mlada Zrenjaninka.

Mada su je ubeđivali da kao takmičar započne sportsku karijeru, odlučila se da deli pravdu u ringu i otvori novu stranicu svoje sportske karijere.

- Kada su mi prijatelji predložili da postanem bokserski sudija, izgledalo mi je sasvim neobično i nisam sebe videla u ringu u toj funkciji. Međutim, već prvi mečevi sa leptir mašnom, najupečatljivijim rekvizitom bokserskih sudija, probudili su u meni instinkt koji i dalje traje i mogu reći da sam se potpuno pronašla u ulozi sudije. Usledili su brojni seminari, stručna usavršavanja i sve to veoma aktivno traje poslednjih godinu dana - nastavlja priču šarmantna Zrenjaninka.

Amela ne krije da ima ambicije da jednog dana sudi i velike profi bokserske mečeve.

- Nije baš uobičajena slika da dama sudi bokserske mečeve, ali nas ima i u ovom sportu. Nisam sigurna koliko u svetu boksa ima dama sudija, ali je novi talas kod nas izbacio nekoliko talentovanih žena sudija, tako da nas samo u Vojvodini ima sedam. Sudim borbe i damama i muškarcima i zaista imam velike ambicije jer sam se, kako se to kaže, potpuno pronašla u ovom poslu. Obožavam da putujem, a ukoliko budem još napredovala, otvaraju se novi vidici i mogućnosti da jednoga dana sudim internacionalne mečeve. Boks kao sport, mada nije u žiži medijske popularnosti, oduvek ima svoje fanove i veliki je broj talentovanih mladih boksera, naročito žena koje se aktivno bave i imaju velike ambicije. Svakog dana provodim i po nekoliko sati u ringu, i to je uvek prilika da se nešto novo nauči, a saveti mojih drugara koji su ili aktivni bokseri ili treneri i te kako dobro dođu. Naravno da te savete nikada neću zaboraviti, čak ni kada postanem poznati internacionalni sudija, koji će u ringu deliti pravdu najpoznatijim svetskim profesionalcima - uz osmeh obećava Amela Melegi.

2024 © - Vesti online