Petak 09.09.2016.
20:09
Srna

Kustin veliki povratak: Na crvenom tepihu sa Monikom i Slobodom

Reuters
U društvu dve prelepe dame: Sloboda Mićalović, Emir Kusturica i Monika Beluči

- Ekipa je to iznela do kraja, više od tri godine smo tražili najbolje rešenje, najbolji kadar, jer mi nismo ljudi koji posle tog prvog kadra kažu - "Odlični, idemo dalje". Snimanje filma bio je dug i naporan proces, ali, vredelo je - rekao je Kusturica na konferenciji za novinare, na kojoj su govorile i glumice Monika Beluči i Sloboda Mićalović.

Kusturica je objasnio kako je nastao film, odnosno kako je išao unazad, od kratkog filma predstavljenog u omnibusu "Razgovori sa Bogovima" 2014. u kome on glumi monaha koji nosi kamenje uz brdo, bez mnogo objašnjenja.

- Ja priču nisam razvijao već "oduzimao". Išao sam unazad od kraja ka početku. Pomislio sam, Arapi pišu zdesna nalevo, Kinezi kombinuju elemente, hajde da onda mi napravimo putovanje na kome ćemo se podsjetiti znanja iz Starog zavjeta i prilagoditi ga modernim vremenima kroz jednu ljubavnu priču - rekao je Kusturica.

Reuters
Pogled u kome je Venecija sigurno uživala: Naša Sloboda i Monika

Proslavljeni reditelj pobrao je simpatije i domaćih i stranih novinara i veliki apaluz kada je na pitanje zašto se odlučio za italijansku glumicu za film, odgovorio - zato što je Monika Beluči iz Italije.

- Uticala je na film i činila ga više uverljivim, isto važi i za Slobu Mićalović - istakao je Kusturica pred više desetina novinara.

Glumica Monika Beluči rekla je da je rad sa Emirom Kusturicom za nju bio veliki izazov.

- On je veliki režiser, i ne samo to, već i glumac, muzičar, pisac... Saradnja sa njim zaista je bila veliko iskustvo - naglasila je Belučijeva.

Ona je zahvalila Emiru Kusturici što je osmislio lik ljupke, majčinske, lepe žene bez skrupula, priznavši da je to jedna od najzrelijih uloga u njenoj karijeri.

Reuters
Odlična saradnja: Emir Kusturica i Monika Beluči

- Ovaj film pruža nadu jer priča o ljubavi, seksualnosti i senzualnosti između dve ne baš tako mlade osobe, što je van svakog pravila. Njegova poruka je da morate verovati u ljubav, po svaku cenu - naglasila je Belučijeva.

Ranijeu toku dana, u sali Grande održane su dve projekcije filma "Na mlečnom putu" za novinare, koji nisu krile oduševljenje.

- Obe novinarske projekcije su prošle odlično, bilo je dosta suza među ženskom publikom a kritičari pričaju o velikom povratku Kusturice i definitvno mislim da je sada još veći favorit za nagrade - rekao je za "Blic" direktor Filmskog centra Srbije Boban Jevtić.

2020 © - Vesti online