Subota 12.06.2010.
16:00
Press rs

Klepton i Brega snimaju duet?!

 Razgovarali o balkanskoj muzici : Klepton i Brega
 

Erik Klepton je kod Bregovića proveo dva sata - došao je u deset ujutru i ostao do podne. Čuveni muzičari su uglavnom razgovarali o poslu i zajedničkim muzičkim interesovanjima.

"To je bio susret dva čoveka koji su postali prijatelji. Razgovarali su uglavnom o balkanskoj muzici. Klepton je veoma iznenadio Bregovića činjenicom da većinu njegovih pesama zna maltene napamet. Pili su domaću kaficu, slušali muziku i uživali. Obećali su jedan drugom da će se ponovo videti kada budu imali više vremena", kaže Raka Marić, vlasnik producentske kuće "Mjuzik star".

Do prvog susreta Kleptona i Brege došlo je dan ranije, uoči koncerta, u bekstejdžu. Susretu je prethodio, kako je naveo Marić, zahtev Kleptona da upozna Bregovića. Lično Klepton je poslao imejl "Mjuzik staru", ali sadržaj tog pisma nije bilo moguće dobiti zbog, kako je rečeno u ovoj kući, činjenice da je po sredi privatno pismo.

Bregović je iskoristio priliku da pokloni Kleptonu paket sa svojim muzičkim izdanjima, fotografisao se sa slavnim muzičarem i, kako tvrdi Marić, oduševio se kada je Klepton iznenada zapevao čuvenu pesmu „Đurđevdan".

Raka Marić naveo je da nije isključena mogućnost da dođe do saradnje Kleptona i Bregovića. "Ne bih ništa prejudicirao, ali ako dođe do saradnje Kleptona i Bregovića, srpska javnost biće odmah obaveštena o tome", rekao je Marić.

Koncert Erika Kleptona i Stiva Vinvuda ostaće zapamćen kao jedan od najuspešnijih nastupa u Beogradu ove sezone: u krcatoj "Areni", više od 16.000 ljudi je uživalo u zajedničkom nastupu dva muzička genija, koji su bili kolege u supergrupi "Blajnd fejt".

2024 © - Vesti online