Petak 09.09.2016.
13:51
Vestionline

"Not jet" zbog predrasude ili sprdnje?

Tanjug
Korejac i engleski ostavili traga na predsednika Srbije, pravda se Tomislav Nikolić

- Nekako mi palo da odgovorim sa "not jet". Razgovarao sam Korejcem pre toga, ostao trag od engleskog, pa sam ga baš iskoristio - iskreno je odgovorio Nikolić.  

Njegova izjava postala je hit na društvenim mrežama, a on navodi da u njoj nema nikakve skrivene poruke.

- Toliko mi je bio važan odgovor na to pitanje da sam im rekao "not jet". Uopšte nisam u fazonu da razmišljam o predsedničkim izborima - istakao je Nikolić.

On je dodao da je možda bolje što je odgovor dao na engleskom, pošto "engleski Srbi tumače svako na svoj način".

- Možda bi me oni i na srpskom tumačili, ne bojte se. Ni moj srpski im nije dovoljno jasan i svako ga tumači na svoj način - izjavio je predsednik Srbije.

Na pitanje zašto toliko ljudi ima predrasude sa njegovim znanjem engleskog jezika, Nikolić odgovara da je to zato što se "šire takve predrasude", kao i da to čine "ti novinari koji se danas sprdaju". Na konstataciju da nije reč samo o novinarima, već i o građanima na društevnim mrežama, predsednik je upitao ko su ti ljudi, da li su analitičari?

- A ko im je rekao da sam ja seljak, da ne znam engleski, da se ne služim jezikom. Treba stvoriti utisak da je predsednik Srbije seljak i da je to za republiku nezamislivo i ponižavajuće - zaključio je Nikolić.

2024 © - Vesti online