Petak 09.09.2016.
10:38
Vestionline

Hrvati krenuli da ruše BiH, Izetbegović "čupa kosu"

Reuters
Izetbegović napada Dodika da prikrije sukob sa Hrvatima

- HDZ hoće da reorganizuje FBiH, SDA kaže da ne znaju o čemu oni govore, da su oni pozitivno diskriminisani. Tu ključa ozbiljan sudar. I ta kriza stalno tinja - kaže Papić, koji je direktor Inicijative za bolju i humaniju inkluziju.

Govoreći o reformama u BiH, Papić je za "Oslobođenje" rekao da ono što je ključno nije taknuto i ocenio da neće ni biti, a to je javna potrošnja.

- U administraciji Federacije BiH radi približno 70.000 ljudi, oni troše više od 1,5 milijardi KM iz budžeta, oni su svi partijski vojnici. Ako prevedemo brojke na nivo BiH, u javnom sektoru, bez javnih kompanija, radi oko 200.000 ljudi. Dodajte javne kompanije, to je oko 240.000, a ukupno je zaposleno 715.000 ljudi - naveo je Papić. 

Stranci konačno da odu iz BiH

On je istakao da bi bilo veoma bitno da se iz BiH potpuno povuku i OHR i Upravni odbor Saveta za sprovođenje mira i da se niko sa strane ne meša u unutrašnja pitanja BiH.

Papić smatra da EU u ovom trenutku ima veliki interes da prihvati aplikaciju BiH za članstvo u Uniji, koja nema unutrašnji kredibilitet, ali ima spoljni. Prema njegovim rečima, EU je veoma potrebna "sveža krv", pa će BiH, kao Bugarsku i Rumuniju, da primi na protekciju, "političku štelu", zato što to njoj treba.

2024 © - Vesti online