Petak 09.09.2016.
07:25
Vestionline

Poražavajuća statistika Monfisa u duelima sa Novakom

Reuters
Novak Đoković i Gael Monfis na ovogodišnjem Rodžers kupu u Torontu

Novak je dobio 12 mečeva protiv godinu dana starijeg Monfisa. Ipak, zanimljivo je da je "trikolor" dobio prvi njihov međusobni duel, ali na "Fjučersu" u Italiji sada već davne 2004. godine

Posle toga - dominacija našeg asa. Dosad su se dva puta sastajali na US openu. Prvi put je bio i njihov prvi duel u profesionalnom tenisu, 2005. godine, kada je Novak slavio posle pet setova u prvom kolu. Pet godina kasnije, Srbin je lako pobedio Francuza posle tri seta u četvrtfinalu Njujorka.

Na Mastersima, Novak je igrao sa Monfisom još samo 2006. godine na Rolan Garosu, kada je naš as slavio posle tri seta u šesnaestini finala Otvorenog prvenstva Francuske. Poslednji meč, njih dvojica odigrali su prošlog meseca na Rodžers kupu u Torontu, kada je Nole lako u dva seta - 6:3, 6:2 slavio u polufinalu.

Kladionice, naravno, favorizuju Novaka. Kvota na keca je mizerna, i kreću se od 1,10 do 1,14, dok pobeda Monfisa može da donese kladioničarima dobitak od 5,50 do 6,75 puta veći od uložene sume.

Novaka neće da uspava pozitivan skor sa Monfisom.

- Psihički to može da ima uticaja to što me nikada nije pobedio, ali može i dodatno da ga motiviše. U jedinstvenoj je prilici da uđe u prvo Grend slem finale. Impresivan je na terenu, ima kompletnu igru, izvanredno se kreće, fleksibilan je i siguran sam da će biti fizički jako zahtevno pošto on do sada nije izgubio ni set. Vrlo je fokusiran i deluje malo drugačije nego inače - rekao je najbolji teniser sveta pred duel u petak.

2024 © - Vesti online