Četvrtak 08.09.2016.
20:28
Vestionline, b92.net

Šta kaže Đoković za Monfisa, rivala u polufinalu US opena?

Reuters
Još dva koraka do odbrane trona u Njujorku: Novak Đoković

Novak je ranije uvek hvalio igru Monfisa, rekavši sa je jedan od najatraktivnijih tenisera na svetu i da bi platio ulaznicu da ga gleda. O polufinalnom meču (petak, 21 čas), naš as je rekao:

- Psihički to može da ima uticaja to što me nikada nije pobedio, ali može i dodatno da ga motiviše. U jedinstvenoj je prilici da uđe u prvo Grend slem finale. Impresivan je na terenu, ima kompletnu igru, izvanredno se kreće, fleksibilan je i siguran sam da će biti fizički jako zahtevno pošto on do sada nije izgubio ni set. Vrlo je fokusiran i deluje malo drugačije nego inače - rekao je Novak, prenosi B92.net.

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže da mu titule nisu primarna motivacija, sada kada je u 30. godini i posle toliko uspeha u karijeri.

- S jedne strane me motiviše da pružam najbolje partije na Grend slemovima i naravno da igram s namerom da bih pobedio. Ipak, suštinski mi više nije toliko presudno u životu da osvajam i da pobeđujem. Ako izgubim ili ne ostvarim neki svoj cilj, kao što je npr. bilo u Riju, u tom trenutku je emotivno to teško podneti, ali neće mi se ceo svet raspasti ako se to dogodi - istakao je Novak, koji je izgubio sam set u Njujorku, i to na startu protiv Jiržija Janovića, a zanimljivo, čak trojica tenisera su mu predala meč zbog povrede.

2024 © - Vesti online