Četvrtak 08.09.2016.
00:07
Vestionline

US open: Puče Marej, Nišikori u polufinalu

Reuters
Stao već u četvrtfinalu: Endi Marej

Vodio je pobednik Vimbldona i Olimpijskih igara 1:0 i 2:1 u setovima, ali je Nišikori odigrao verovatno najbolji meč života i bacio na kolena drugog reketa sveta. Igrao je Japanac agresivno, snažnim forhendima izluđivao je nervoznog Mareja, koji je nekoliko puta bio na ivici da polomi reket, a psovao je toliko glasno da su mogli da ga čuju i oni u poslednjim redovima stadiona "Artur Eš".

Uz forhende sa osnovne linije, nije se Nišikori libio da izlazi na mrežu, da skraćuje loptu, i to veoma uspešno. Promenio je ritam igre, koji drugi reket planete nije mogao da prati. Nije tako izgledalo na startu meča, kada je Endi dobio prvi set sa 6:1, prosto počistivši Japanca.

U petom setu, Nišikori je poveo 2:0. ali je Marej vratio brejk, izjednačio na 2:2, Imao je Kei prednost od 4:3 i 40:0 na svoj servis, ali Marej se vraća, nije izdržao tu bitku Japanac. Škot je poveo 5:4, ali je opet Nišikori poput Feniksa uspeo da se izdigne iz pepela. Na 5:5 i 30:30, Marej pravi duplu servis grešku, a Japanac osvaja naredni poen na impresivni način, za treći brejk u odlučujućem setu. U narednog gemu, Kei konačno osvaja servis, koristi prvu meč loptu, za veliku pobedu i polufinale US opena.

Najveći uspeh Nišikorija bio je 2014. godine upravo u Njujorku, kada je u polufinalu pobedio Novaka Đokovića - 3:1, ali je u finalu glatko poražen od Marina Čilića.

Reuters
Napravio iznenađenje: Kei Nišikori
2024 © - Vesti online