Četvrtak 08.09.2016.
03:00
D. Dekić - Vesti

Na vlast stižu preko rijalitija

facebook.com/Predrag Popovic
Uskočio u fotelju menadžera na Paliluli: Draško Alorić

Ova informacija usijala je od komentara društvene mreže, pošto je jedna od tviterašica obnarodovala da je novopečeni opštinski funkcioner, bio ne samo u rijalitijiju "Parovi" na TV Hepi, već je i pre toga kao student Geografskog fakulteta u Beogradu, učestvovao u takmičarskom šou programu za mesto asistenta folk pevačice Seke Aleksić.

Neki od tviteraša su se podsmešljivo nadovezali kako je Aloriću preporuka za funkciju bliskost aktuelnoj vlasti, a drugi braneći ga uzvratili da takvima ne odgovara ni kao menadžer pevačica, ni kao menadžer za projekte.

Promocija perverzije

- Nacionalne TV stanice, umesto kulturnih i obrazovnih programa preplavljene su rijalitijima koji promovišu agresivnost, razgolićenost i perverziju. Ako su ti sadržaji postali presek stanja u društvu, onda nije čudo da učesnici uđu u partiju na vlasti, a odatle i na funkciju - pojašnjava Duško Radosavljević.

Ova vest zatresla je Srbiju, poput slične pre par godina kada su posle imenovanja Milutina Folića na mesto arhitekte Beograda, u medijima osvanule fotografije, na kojima se on razgolićen u čamcu, uz pivo, provodi sa starletom Stanijom Dobrojević.

Kakva je stranka na vlasti, kako tumači univerzitetski profesor Duško Radosavljević za "Vesti", takvi i njeni kadrovi.

- U Srbiji birači uvek glasaju za partijskog lidera, a stranka zatim, koga ima toga i daje za razne funkcije, pa se i rijaliti učesnik tako obreo u organima opštinske vlasti - objašnjava Radosavljević.
Naš sagovornik ukazuje da kadriranja nisu "zanimljiva" samo na nižim nivoima vlasti.

- Zašto se čuditi estradnom menadžeru u opštini, a ne pogledati ministre i pitati se za priličan broj njih gde su i koliko godina radili u struci. Neki su opet potpuno anonimusi bez biografija, a ima i onih najboljih studenata koji se sopstvenom profesijom nikada nisu bavili - objašnjava Radosavljević kombinatoriku države.
 

2024 © - Vesti online