Sreda 07.09.2016.
16:49
alo.rs

Raskol u SPS: "Dačiću, daj stranku Ružiću!"

Tanjug
Da li mu je ugrožena fotelja: Ivica Dačić

Da je ovo samo pokazatelj da ozbiljno nešto ne štima u redovima socijalista smatra i potpredsednik opštine Stari grad Nenad Borovčanin, koji za "Alo!" kaže:

- Ovo je samo znak da Dačić treba da prepusti upravljanje partijskom mrežom nekome ko to ume, a on, naravno, da ostane predsednik. Kad kažem da prepusti nekome, mislim na Branka Ružića, jer njemu ljudi veruju i pokazao je da ume da radi. Njih dvojica su jedina dobitna kombinacija, jer će u suprotnom SPS biti koncipiran kao partija bogatih funkcionera, a ne kao partija koja štiti radničku klasu i siromašne. Prepucavanje Dijane Vukomanović i Novice Tončeva pokazuje da ne postoje organi unutar stranke i jasna pravila po kojim se napreduje, nego se borba za funkcije i pozicije unutar SPS-a vodi i na ovakav način. Meni funkcija dobijena na takav način ne treba. 

O tome da li se plaši da će neki socijalista unutar redova ovo protumačiti kao "pokušaj puča" Borovčanin odgovara:

- Nije bitno šta će neki reći, a pogotovo ne šaka Dačićevih poltrona, nego šta će baza reći. Dačić treba da shvati da je dobro za njega da mu Ružić čuva leđa, a ne oni koji su ga doveli u situaciju da izgubi 150.000 glasova u poslednja dva izborna ciklusa. 

I dugovi su, pored međusobnih prepucavanja visokih funkcionera, pritisli SPS u poslednje vreme.

- Sramota je da imamo dugove, jer smo jedina partija koja u svakom gradu ima svoje prostorije. Oni funckioneri koji su se u poslednjih 10 godina obogatili neka sada vrate taj minus i onda neka se sklone iz SPS-a kako više ne bi kaljali čestitu ideju levice - završava Borovčanin.

2024 © - Vesti online