Petak 11.06.2010.
02:12
blic.rs, pressonline

Ubio vršnjaka posle svađe na "Fejsbuku"

 

Dejan S. je ubijen 10 minuta posle ponoći u blizini seoskog groblja, u prisustvu dva svoja druga i dvojice drugova osumnjičenog. Bojan J. se tereti da ga je prvo nožem ubo u ruku, zatim dva puta u grudi, a kada je Dejan pao, posekao ga je nožem po licu.

- Dejan S. je navodno pre nekoliko dana na "Fejsbuku" vređao B. J. U sredu uveče slučajno su se sreli u centru Jabuke. Prošla je ponoć kada su naleteli jedan na drugog. Obojica su bila sa društvom. Zbog tih "prozivki" na "Fejsbuku" odmah su se posvađali. Međusobno su se psovali i onda potukli. Rvali su se. U jednom trenutku B. J. je izvadio „leptir" nož i napao Dejana S. Ubo ga je u vrat, grudi i stomak. Nož je probio aortu, pa je Dejan S. na licu mesta ostao mrtav - kaže sagovornik blizak istrazi.

Osumnjičeni Bojan je potom pokušao da pobegne sa lica mesta.

Na licu nožem urezan krst!

Članovi porodice pokojnog Dejana kažu da mu je urezan krst nožem na lice, što nam je tvrdio i Dejanov najbolji drug Aleksandar L. U porodici preminulog Dejana juče je vladao muk. Neutešni sestra Ivana, otac Zoran, majka Gordana i baka Ružica primali su u svom dvorištu u Nikole Tesle 27 brojnu rodbinu i prijatelje koji su došli da im izjave saučešće. Sahrana je danas u 17 časova na lokalnom groblju u čijoj je blizini Dejan i ubijen.

- Bojan je pobegao motorom sa jednim drugom, ali njegov drugi drug je ostao sa smrtno ranjenim Dejanom i njegovim prijateljim. Bojan je brzo uhapšen, a na saslušanju u policijskoj stanici je tvrdio da se on samo branio. Izjavio je da je u tuči samo mahao nožem, jer je tako hteo da se odbrani od Dejana S. Ipak, na saslušanju pred istražnim sudijom B. J. se branio ćutanjem - kaže izvor blizak istrazi i objašnjava da je B. J. i ranije pravio probleme i da je poznat policiji.

Bojan J, koji je napustio školovanje posle četvrtog razreda osnovne škole, potiče iz veoma siromašne porodice i nema pristup internetu kod kuće, ali je često odlazio u igraonicu. On je odranije bio poznat policiji, kao maloletni delinkvent, ali nije osuđivan. Ubijeni Dejan S. je završavao Mašinsku školu u Pančevu.

Tragediji je prethodila krađa patika još 1. maja, za šta su Dejanovi drugovi optužili prijatelje osumnjičenog Bojana. Sporne patike su bile vraćene, a Dejan je navodno napisao poruku na “Fejsbuku“: Je l’ još krade patike, nisu ga naučila pameti tri šamara?“, što je, izgleda, bilo dovoljno da bude ugašen jedan mladi život...

2024 © - Vesti online