Sreda 07.09.2016.
12:17
Vesti

Veliki protest protiv krvnika iz Auto-moto saveza Srbije!

"Danas, 7. 9. 2016. godine, od 10 do 16 časova, ispred upravne zgrade Auto-moto saveza Srbije - AMSS (Ruzveltova 18, Beograd), biće održan se veliki protest privatnih auto servisera i šlep službi iz čitave Srbije.

Vesti
Predrag i Nenad (desno) Janković posle brutalnog nasrtaja iz AMSS-a

Povod za ovaj veliki skup je huligansko i razbojničko ponašanja radnika AMSS koji su Nenadu Jankoviću, vlasniku servisa i privatne šlep službe, naneli teške telesne povrede u njegovom dvorištu i servisu jer se usudio da, bez plaćanja procenta i reketa, radi svoj legalni posao, za koji već više od dve decenije redovno plaća porez državi.

Privatni šleperisti i serviseri iz cele Srbije, najavili su dolazak sa više od pedeset kamiona i protestnom vožnjom žele da daju podršku svom povređenom kolegi i ukažu na nedopustivo, nezakonito i kriminogeno ponašanje srpskog nacionalnog automobilskog kluba, AMSS.

Ovim putem, svim državnim organima i institucijama, ukazuje se na kontinuirano kriminogeno delovanje rukovodstva Auto-moto saveza Srbije. Svojim dolaskom, želimo da podsetimo da je još pre dve godine više od 700 radnika AMSS mesecima protestovalo protiv kriminala i korupcije tadašnjeg i sadašnjeg rukovodstva tog udruženja građana. Nisu im pomogle ni krivične prijave Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, legitimno glasanje za smenu rukovodstva na Skupštini AMSS, obraćanje svim institucijama Republike Srbije, kao ni najbolja namera da sačuvaju od kriminala i propasti svoju firmu osnovanu još 1921. godine. Svi su ostali bez posla. Oterani su radnici - uzbunjivači, a dovedeni su reketaši - iznuđači.

Još jednom apelujemo na državu da pokaže dobru volju i zaštiti one koji veruju u njene institucije, pošteno rade, plaćaju porez i još uvek se nadaju da je zakon isti za sve", stoji u saopštenju.

2024 © - Vesti online